Om

Siberian Husky

 

Oprindelse:

Racen er hjemmehørende i det østlige Sibirien, hvor den holdes som træk-, jagt- og vogterhund hos et nomadefolk, chuchierne. Som følge af disse nomaders strenge isolering fra omverdenen konsolideredes bestanden hurtigt og blev til en race i moderne forstand.

 

I begyndelsen af dette århundrede indføres et antal hundespand til Alaska, hvor de vandt flere store trækhundekonkurrencer og blev meget populære, ikke minds fordi de viste sig at være betydeligt mere omgængelige, end amerikanerne var vant til, når det drejede sig om polarspidshunde.

 

Det er da også kendt , at chuchierne behandler deres hunde væsentligt bedre end polarfolkene i almindelighed og endog holder dem indendørs.

 

I USA fik racen navnet "Siberian Husky", hvis sidste del skal være et amerikansk skældsord for eskimo.

 

 

Anvendelse:

Racen anvendes i sit hjemland bl.a. som træk-, jagt- og vogterhund, men er tillige en fortræffelig familiehund.

 

 

Udseende:

Den sibiriske husky er en middelstor, kraftig bygget, men elegant, smidig og bevægelig hund, der giver indtryk af styrke og udholdenhed.

 

Hovedet er kileformet med et svagt hvælvet isseparti med god bredde mellem ørerne og en tydeligt markeret, men ikke dyb pandeafsats.

Næsepartiet er middellangt og kraftigt med lige næseryg.

Øjnene er svagt ovale, en anelse skråtstillede og brune. " Glasøjne", d.v.s. øjen med hvid eller blå regnbuehinde forekommer også.

 

De middelstore, i spidsen svagt afrundede ører er højt ansatte og bæres stift opretstående. Halen , der er forholdsvis lang, bæres hængende eller bøjet ind over ryggen i en bue, aldrig stramt oprullet.

 

Pelsen, der består af tæt, blød underuld og halvlange, bløde, udstående dækhår, er ret rigelig. Alle farver er tilladt. Almindeligst er grå i forskellige nuancer, lysebrun med hvide aftegn og hvid med mørke aftegn.

Skulderhøjden er for hanhunde 53-60 cm, for hunhunde 51-56 cm.

 

 

Karakteregenskaber:

Racen er trofast og hengiven, livlig af temperament, venlig af væsen, god ved børn, frygtløs, energisk, selvstændig, og intelligent.

 

Copyright © All Rights Reserved